Search for:
u kategoriji Kritičko teorijski tekst

Kategorija: Kritičko-teorijski tekst

Autor: Slobodan Mitrović, d.i.a.

Naslov: Arhitekt Josip Slade Šilović, Graditeljska djela u Knjaževini Crnoj Gori 1877-1900

Suizdavači: Nacionalna zajednica Crnogoraca Hrvatske, Zagreb, Ministarstvo održivog razvoja i turizma, Podgorica,  Skaner studio,  Zagreb

Godina 2019.

Opis rada

Monografija arhitekt Josip Slade Šilović autora Slobodana Boba Mitrovićadio je projekta pod nazivom PLODOVI VEZA, sastavljeni dijele osnove zadaće djelovanja, očuvanja kulturnog i nacionalnog identiteta, kojim NZCH nastoji vratiti u sjećanje one pojedinosti i ličnosti iz Hrvatske i Crne Gore koji su svojim djelovanjem, u drugoj državi, obilježili prostor i vrijeme, ostavili djela nemjerljivog bogatstva, a ona su danas sastavnice onoga što nazivamo materijalnim i nematerijalnim kulturnim baštinom Crne Gore i Republike Hrvatske. U programu izdavaštva, navedenog projekta, NZCH izdala je knjige: Vlaho Bukovac i Crna Gora; Vladislav Brajković život i djelo; Fran Alfirević- Poezija i proza; Tin Ujević i Crna Gora; Njegoš i Hrvati, i tri monografije: Dušan Vukotić Zaboravljeni vizionar, Dimitrije Popović Retrospektiva i monografija arhitekta Josipa Slade Šilovića s podnaslovom Graditeljska djela u Knjaževini Crnoj Gori 1877.

TV BUDVA – Intervju sa arhitektom Slobodanom Bobom Mitrovićem

povodom dobijene Nagrade Božidar Milić u kategoriji kritičko-teorijski tekst

Play Video
Politika privatnosti

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi unapredio funkcionalnost stranica, prilagodio i analizirao saobraćaj. Informacije o korišćenju web-sajta djelimo sa partnerima za društvene mreže, analitiku i oglašavanje. Više o kolačićima pročitajte u Zaštita podataka o ličnosti na našoj web prezentaciji.