Search for:

Kategorija: Studentski rad

Autori: MSc Olivera Mirković, MSc Jelena Živković

Naslov: Prostorno planska (re)organizacija primarnog opštinskog centra Plav, Opština Plav

Godina izrade projekta: 2020.

Opis rada

Koristeći prikladan program, nakon detaljne analize, kako uže, tako i šire lokacije, unijeti su svi inputi sa iste i dobijeni su sljedeći zaključci: grad će se razvijati parabolički, tj. najviši objekti će biti u blizini glavne saobraćajnice, koja je i najprometnija, a visina objekata će se smanjivati kako se oni udaljavaju od glavne saobraćajnice, sve do onog ruralnog dijela gdje ista neće prelaziti tri metra; maksimalno će se jedan objekat izgraditi na svakoj parceli, naravno, sa određenim vremenskim razmakom. Prethodno pomenuti zaključci pomogli su u boljem sagledavanju proširenja grada i promišljanja o tome gdje, kako i koliko treba ograničiti isto, a sve sa ciljem razvoja Plava kao zelenog grada.     

     

 

Plavsko jezero predstavlja razvojnu šansu opštine Plav. Zato, aktivacija jezera biće prekretnica za budući razvoj, kako u turističkom i privrednom tako i u svakom drugom smislu, ali i način da se jezero očuva i valorizuje onako kako bi i trebalo, s obzirom na njegovu vrijednost. Stoga, postavljeni su sljedeći ciljevi: locirati zone koje imaju potencijala za razvoj turizma (sjeveroistočni dio jezera); aktivirati zone koje imaju potencijal za razvoj turizma; povezati zone koje imaju potencijal za razvoj turizma sa atraktivnim djelovima grada i objektima od kulturnog značaja; posebnu pažnju posvetiti uređenju i povezivanju obale jezera sa centrom grada i ostalim atraktivnim djelovima grada i objektima od kulturnog značaja.

 

Politika privatnosti

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi unapredio funkcionalnost stranica, prilagodio i analizirao saobraćaj. Informacije o korišćenju web-sajta djelimo sa partnerima za društvene mreže, analitiku i oglašavanje. Više o kolačićima pročitajte u Zaštita podataka o ličnosti na našoj web prezentaciji.