Search for:
u kategoriji Studentski rad

Kategorija: Studentski rad

Autori: Sara Perović, Ksenija Rakočević, Nađa Milaš

Naslov: Travel line

Godina izrade projekta: 2021.

Opis rada

Potencijali željezničke infrastrukture u funkciji razvoja kulturnog turizma u Crnoj Gori

 

 

 

Koncept se zasniva na stvaranju nove kulturne rute na teritoriji Crne Gore. Kroz analize i sprovođenje anketa i intervjua zaključeno je da najveći potencijal ima željeznička infrastruktura, koja bi se koristila u svrhu saobraćanja pomenutom kulturnom rutom.

 

 

Planirana je rekonstrukcija 13 zaustavnih mjesta ‒ željezničkih stanica. Svaka od ovih stanica će biti dopunjena sadržajima koje joj nedostaju na određenoj lokaciji, i biće projektovani u vidu tornjeva i mostova preko pruge. Strukture su projektovane od čelika i njihova boja je žuta, a takođe su i numerisane, počevši od Bijelog Polja. Na svakom od tornjeva bi se kačio box koji predstavlja dopunu sadržaja i otvara vidike ka najvećim potencijalima mjesta u kom se nalazi.

Pored rekonstrukcije stanica, projektovan je voz kao i njegov enterijer. Planirano je više različitih funkcija unutar vagona, a neke su od njih: spavaći vagon, restoran, izložbeni vagon… U svakom od vagona mobilijar je mobilan, i   njegova funkcija je višestruka.

 

 

Politika privatnosti

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi unapredio funkcionalnost stranica, prilagodio i analizirao saobraćaj. Informacije o korišćenju web-sajta djelimo sa partnerima za društvene mreže, analitiku i oglašavanje. Više o kolačićima pročitajte u Zaštita podataka o ličnosti na našoj web prezentaciji.