Search for:

Kategorija: Realizovano djelo

Autori: Nikodin Žižić, Marija Šurbatović, Maja Simonović

Naslov: Vrtić Naša radost, rekonstrukcija u okviru postojećeg gabarita, Herceg Novi

Godina realizacije projekta: 2021.

Opis rada

Arhitektonsko rješenje objekta koncipirano je tako da se maksimalno koriste potencijali lokacije; arhitektura objekta proizilazi iz kompozicije unutrašnjeg prostora organizovanog kroz polunivoe, prilagođenog realnoj konfiguraciji terena, tako da sve glavne prostorije u objektu ‒ prostorije za boravak djece, imaju neposrednu vezu sa terenom.

To „raslojavanje” generisalo je specifičan centralni holski prostor, sa vertikalnim komunikacijama ‒ stepenicama i rampama, i eksponiranom strukturom objekta kao dominantnim elementima u enterijeru.

Besprekorni su mogućnost orijentisanja, sagledivost i protočnost unutrašnjeg prostora; ukupan doživljaj dopunjuje adekvatno primijenjen kolorit.

Iz centralnog hola se tokovi kretanja razdvajaju ‒ lijevo (istočno krilo) za blok jaslica, a desno, u dva nivoa, za blok vrtića; prostoru hola pripada i trpezarija, koja je na gornjem polunivou, osmišljena kao višenamjenski prostor, vezan direktno za glavno igralište u dvorištu. Kancelarijski blok je na spratu/galeriji, a tehnički blok u podrumu.

 

 

Politika privatnosti

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi unapredio funkcionalnost stranica, prilagodio i analizirao saobraćaj. Informacije o korišćenju web-sajta djelimo sa partnerima za društvene mreže, analitiku i oglašavanje. Više o kolačićima pročitajte u Zaštita podataka o ličnosti na našoj web prezentaciji.