Search for:

Kategorija: Studentski rad

Autor: Jelena Vučić

Naslov: Vrtić u Šavniku, Semestralni rad

Godina izrade projekta: 2019-2020.

Opis rada

Koncept vrtića u Šavniku je usko vezan za lokaciju. Lokacije na sjeveru Crne Gore zahtijevaju projektovanje krovova u skladu sa zimskim periodima koji su uglavnom sniježni.

U ovom projektu krov je glavni element zgrade, prohodan je i zbog svog oblika nalik brdu tokom zimskih mjeseci služi i za igru djece.

 

 

 

Sve prostorije u vrtiću imaju prirodno osvjetljenje preko prozora koji su postavljeni na raznim visinama i različitih su veličina, što djeci omogućava stalan i dinamičan kontakt sa prirodom. Svaka od učionica ima svoju zasebnu baštu i izlaz u dvorište.

Trpezarija i medijateka, zajedno sa salom za održavanje priredbi, imaju duplu visinu zidova u odnosu na ostale prostore, međutim nisu u potpunosti masivni već svojim staklenim djelovima pri vrhu pružaju pogled na obližnje planine, stvarajući posebnu atmosferu u objektu.

 

Politika privatnosti

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi unapredio funkcionalnost stranica, prilagodio i analizirao saobraćaj. Informacije o korišćenju web-sajta djelimo sa partnerima za društvene mreže, analitiku i oglašavanje. Više o kolačićima pročitajte u Zaštita podataka o ličnosti na našoj web prezentaciji.